Wat is Shiatsu?

Shiatsu vindt zijn oorsprong in de klassieke Oosterse geneeskunde en gebruikt tradities, kennis en inzichten van duizenden jaren oud. Het is een manuele therapie, die je natuurlijke genezingsproces bevordert. Shiatsu herstelt en versterkt je levensenergie en geeft je een diepe ontspanning.

 

Gezondheid

Als je levensenergie vrij door je lichaam stroomt, voel je je gezond, helder van geest en heb je een goede weerstand. Als je gezond bent, herstelt je lichaam vanzelf van alles wat jouw energiebalans verstoort. En verstoringen zijn er altijd, je zelfgenezende vermogen wordt voortdurend op de proef gesteld. Shiatsu versterkt dit zelfgenezende vermogen, waardoor je shiatsu ook heel goed preventief kunt gebruiken. Als het niet meer lukt om jezelf te herstellen, leidt dat tot een ongezonde situatie en tot klachten. 

Vingerdruk

Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Met mijn vingers en handen oefen ik druk uit op de energiebanen van je lichaam. Hierdoor verdwijnen je blokkades en kan je levensenergie weer vrij stromen. Daar waar je spanning voelde, treedt nu ontspanning op. Door deze ontspanning wordt je zelfgenezende vermogen groter. Je klachten nemen af, je slaapt beter en je krijgt meer energie.

Iokai Shiatsu

Iokai shiatsu is ‘meridiaan-shiatsu’. Meridianen zijn de energiebanen in je lichaam. Kenmerkend voor Iokai shiatsu zijn de oprechte aandacht en de invoelende aanraking van de therapeut. Als Iokai shiatsutherapeut kijk ik niet alleen naar je klacht, maar ook naar jou als persoon. Ik help je om in een zo goed mogelijke algehele conditie te komen. 

Lees meer in de brochure.