Praktische informatie

De eerste behandeling inclusief intake duurt ongeveer anderhalf uur. We bespreken wat je vraag is. Wat je lichamelijke en geestelijke klachten zijn. En hoe deze klachten jouw leven beïnvloeden. Ik informeer naar je leefstijl en kijk naar je lichaamshouding. Daarna doe ik diagnostisch onderzoek, waarbij ik meestal bij de rug begin. Zo bepaal ik waar de disbalans in je lichaam precies zit en welke energiebanen de meeste aandacht nodig hebben. Zo’n eerste behandeling kan al voldoende zijn. Ook omdat ik je tips en adviezen voor thuis meegeef. Soms zijn er meer sessies nodig. In dat geval stel ik een behandelplan met je op.

Bij de behandeling lig je op een Japanse mat op de grond (of op een behandeltafel als op de grond liggen geen optie voor je is). Ik behandel je over je kleding heen. Dus is het prettig als je iets van katoen draagt dat ruim zit.

Tijdens de behandeling ga ik de energiebanen in je lichaam na en oefen met mijn handen druk uit. Zo voel ik waar je lijf veerkrachtig is of waar de energie juist stokt. Aansluitend op de behandeling geef ik je eventueel tips mee over je houding en je leefstijl. Op basis daarvan kun je zelf voorkomen dat de klachten terugkeren. Met een behandeling of vier zou je eigenlijk al verbetering moeten voelen.

In principe vinden de behandelingen plaats in mijn praktijkruimte in Rijswijk. Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen (bijvoorbeeld omdat je te ziek bent, of niet mobiel), dan kom ik graag naar jou toe.

Bij de praktijk is voldoende parkeergelegenheid. Tot 18.00 uur kun je gratis parkeren, vanaf 18.00 uur betaald.

  • De eerste behandeling (inclusief intake) duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 90*. Vervolgbehandelingen van een uur kosten € 75*.
  • Eventueel zijn kortere behandelingen mogelijk (bijvoorbeeld bij kinderen). Dan houd ik in overleg een ander tarief aan.
  • Veel zorgverzekeraars vergoeden shiatsubehandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Je hoeft de kosten dus niet te betalen vanuit je eigen risico.

Meer informatie over vergoedingen kun je vinden op de Zorgwijzer en zorgpremies vergelijken.

*De behandelingen zijn vrijgesteld van btw.

Hebben we een afspraak staan, maar ben je verhinderd? Zeg je behandeling dan ten minste 24 uur van tevoren af. Dan breng ik de behandeling niet bij je in rekening.

Jouw gezondheid staat voor mij voorop. Daarom vind ik het belangrijk om te voldoen aan alle kwaliteitsrichtlijnen. Zo weet je zeker dat je bij mij in goede handen bent.

Ik ben aangesloten bij:

  • RBCZ (koepelorganisatie voor de Complementaire zorg), waarmee ik als therapeut mede val onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak
  • geschilleninstantie SCAG, centrum voor klachten- en geschillenafhandeling (conform de Wkkgz)

Daarnaast ben ik lid van:

  • SVN (Shiatsu Verenging Nederland)
  • Iokai (Alumni Iokai shiatsutherapeuten)
  • EISA (European International Shiatsu Association)

Deze organisaties houden toezicht op de kwaliteit van de scholing, nascholing en intervisie.

Mijn praktijk wordt officieel erkend door zorgverzekeraars en de belastingdienst.

Mijn praktijk voldoet geheel aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en aan de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). In het verwerkingsregister van mijn praktijk zijn de privacyvoorwaarden volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) vastgelegd.

Op onze afspraken zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Bij minderjarige cliënten werk ik met een behandelovereenkomst.

Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over mijn benadering en/of behandeling, dan hoop ik dat we daar samen uitkomen. Lukt dit niet, of voel je je niet vrij om dit met mij te bespreken, kijk dan op de website van mijn beroepsvereniging voor de officiële klachtenprocedure.

Wat vinden anderen?

“Ik had al een tijd last van restless legs: onrust en kramp in m’n benen. Het maakte dat ik slecht sliep. Tijdens de behandeling nam vooral de onrust eerst toe. Maar… na drie, vier sessies waren de klachten helemaal over. Een verademing!” – Miek

“Als gevolg van een hersenbloeding was ik het contact met mijn lichaam kwijt én het vertrouwen erin. Revalidatie haalde niet veel uit. Door shiatsu leerde ik weer de grenzen van mijn lichaam voelen. Zo keerde het vertrouwen in mijn lijf terug. Voor mij het échte begin van het revalidatieproces.” – Anikó