Vrouw en gezondheid

In mijn praktijk heb ik ervaren dat bij vrouwen een verstoorde energiebalans vaak samenhangt met hormonale schommelingen. Bijvoorbeeld door menstruatie, zwangerschap of de overgang. In principe kun je vertrouwen op het zelfhelend vermogen van je lichaam. Veroorzaken de hormonale schommelingen of veranderingen klachten, dan kan shiatsu je helpen de balans weer te vinden. De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de hormonale gezondheid van vrouwen. Op basis van mijn kennis en ervaring, geef ik je een gerichte behandeling. Welke klacht je als vrouw ook ervaart.

Menstruatieklachten

Heb je tijdens je menstruatie last van hoofdpijn of hevig bloedverlies? Ervaar je elke maand weer dat je een kort lontje hebt? Voel je je na je menstruatie moe of futloos? Shiatsu kan helpen de menstruatieklachten te verzachten of zelfs te verhelpen.

Zwangerschap

Met shiatsu kan ik je op een veilige en ontspannende manier begeleiden op weg naar een mooie en natuurlijke bevalling. Shiatsu helpt lichamelijke en geestelijke rust te creëren. Het versterkt de band tussen jou en je baby. Ook kan het veel voorkomende klachten verlichten, zoals pijn, ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, bekkeninstabiliteit, (lage) rugklachten en oedeem. Daarnaast bevordert shiatsu een goede ligging van de baby.

Tijdens en na de bevalling

Wil je ook tijdens de bevalling kunnen terugvallen op de ontspanning en pijnverlichting die shiatsu jou biedt? We kunnen een aantal sessies samen met je partner doen. Daarbij leren jullie praktische shiatsutechnieken en posities die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

Ook ná de bevalling kan shiatsu van betekenis zijn. De eerste maanden nadat je moeder bent geworden, verandert er lichamelijk en geestelijk gezien veel. Shiatsu versnelt je herstel en helpt je je energie terug te vinden.

Zwanger worden

Heb je plannen om zwanger te worden? Door een gezonde hormoonhuishouding te bevorderen, help ik je een goede basis te leggen voor een (voorspoedige) zwangerschap.

Overgang

Opvliegers, slapeloosheid, pijnlijke gewrichten, stemmingswisselingen. Shiatsu helpt je hormoonhuishouding te herstellen en brengt je in contact met je veranderende lichaam. Door veranderingsprocessen in jouw lichaam en leven te ondersteunen, kom je energieker de overgang door.

Wat vinden anderen?

“Rond iedere menstruatie had ik veel last van hormoonschommelingen. Pascale heeft me in een paar sessies hiervoor behandeld. Na elke sessie merkte ik weer verschil. Ook gaf ze mij handige tips om beter met mijn klachten om te kunnen gaan. Mooi hoe Pascale een veilige sfeer creëert. Ook nu ik meer balans ben, heb ik aan haar een fijne therapeut om naar terug te gaan voor een prettige en ontspannende behandeling.” – Stephanie

“De hitteaanvallen van de overgang verstoorden mijn slaap dusdanig dat mijn prestaties en humeur overdag eronder leden. Ik ervaar de behandelingen van Pascale als zacht en zeer ontspannend. Ik merk niet altijd direct dat er iets veranderd is. Wél weet ik dat de hitteaanvallen zo goed als weg zijn.” – Josien

“In het begin van mijn zwangerschap was ik erg moe en had ik last van misselijkheid. Daarnaast waren er nog wat ‘gewone’ klachten waar ik ondersteuning bij kon gebruiken. Pascale paste een aantal specifieke zwangerschapstechnieken op me toe. In de sessie met mijn man gaf ze ons tips voor verschillende houdingen en oefeningen voor tijdens de bevalling. Bovendien had Pascale veel aandacht voor wat er nog meer speelde. Ze is deskundig en geïnteresseerd, legt uit wat ze gaat doen en controleert tussendoor regelmatig of het nog goed voelt. Ik heb de sessies dan ook als zeer prettig ervaren.” – Katrin

“Tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de shiatsupunten op mijn voeten. Mijn vriend kon mij (door deze punten aan te raken) goed helpen de weeën op te vangen, wat ontzettend fijn was. Mede hierdoor hebben we het echt samen kunnen doen. De partnersessie was een goede aanvullende voorbereiding op de bevalling.” – Merel